U bevindt zich in : >> Veel_gestelde_vragen

Veel Gestelde Vragen


Hoe bemachtig ik inloggegevens voor de klantenportal?
Deze kunt u aanvragen via het volgende email adres: inspectiebedrijfbenschopbv@gmail.com of info@ketelinspectie.nl
Wat is de keuringsfrequentie?
Uw gasgestookte stookinstallatie dient tenminste 1x per 4 jaar gekeurd te worden. Voor alle gastoestellen met een vermogen > 100 kW en voor een cascade opstelling met een gezamenlijk vermogen > 100 kW geldt een inspectietermijn van minimaal 1x per 4 jaar. Wel kan de PI inspecteur een onderhoudsadvies geven wanneer het inspectie resultaat daartoe aanleiding geeft. Dit is vrijblijvend, de installatie-eigenaar bepaalt zelf of hij dit advies overneemt. Uw oliegestookte stookinstallatie dient tenminste 1x per 2 jaar gekeurd te worden. Voor alle toestellen met een vermogen > 20 kW geldt een inspectietermijn van minimaal 1x per 2 jaar. Wel kan de PI inspecteur een onderhoudsadvies geven wanneer het inspectie resultaat daartoe aanleiding geeft. Dit is vrijblijvend, de installatie-eigenaar bepaalt zelf of hij dit advies overneemt.
Wat betekent EBI?
EBI betekent Eerste en/of Bijzondere Inspectie.
Wat betekent PI?
Periodieke Inspectie
Vanaf welk vermogen is een stookinstallatie keuringsplichtig?
Vanaf 100 kW op nominaal vermogen voor gasgestookte toestellen Vanaf 20 kW op nominaal vermogen voor NIET gasgestookte toestellen. (Het hoogste vermogen geldt indien meerdere vermogens op typeplaat staan vermeld)
Wat betekent PO?
Periodiek Onderhoud
Kan er zonder een Basisverslag een Periodieke Inspectie uitgevoerd worden?
NEE, er dient altijd eerst een EBI uitgevoerd te worden. Het hierbij opgestelde rapport heet een Basisverslag en dient als leidraad bij onderhoud en inspectie. Bij uitzondering kan er een PI gedaan worden door een EBI deskundige.
Waar ligt de grens tussen stookruimte en opstellingsruimte ?
Indien het totaal opgestelde belasting in de ruimte groter of gelijk is aan 130 kW op bovenwaarde (Hs). = STOOKRUIMTE Indien het totaal opgestelde belasting in de ruimte groter of gelijk is aan 117 kW op onderwaarde (Hi). = STOOKRUIMTE Alles kleiner is een opstellingsruimte.
Staat uw vraag er niet bij, STEL hem aan ons per mail, wij zijn U graag van dienst.
inspectiebedrijfbenschopbv@gmail.com of info@ketelinspectie.nl
De website wordt niet goed weergegeven in mijn webbrowser?
Waarschijnlijk ligt dat aan de versie van uw webbrowser. Voor een optimale weergave dient u te beschikken over Internet Explorer 7 of Mozilla Firefox.
Wat is exact een cascadesysteem?
Een cascade opstelling is het samenspel van stooktoestellen (opgesteld in 1 ruimte en gezamenlijk >= 100 kW vermogen)
Verantwoording keuringsplicht
De verantwoording op de naleving van de plicht tot keuring van de stookinstallatie ligt bij de eigenaar cq beheerder van het pand. De keuring van de stookinstallatie is een wettelijke verplichting vanuit het Activiteitenbesluit. Het niet nakomen van deze verplichting kan leiden tot een bestuurlijke sanctie, die door de gemeentelijke of regionale milieudienst kantoren aan de installatie-eigenaar worden opgelegd.
Wat is een Grondleiding?
Een grondleiding is een gasleiding welke letterlijk in aanraking komt met de grond. Deze heb je van gasmeetunit naar gebouw en van gebouw naar gebouw, het betreft steeds een invoering en uitvoering, deze moeten beide door derden opgegraven worden, lees: blootgelegd. Zodat ze tijdens de inspectie kunnen worden beoordeeld op juiste montage, uitvoering en materiaalgebruik.
Wat is de "Voorziening van gas"?
Dit is de gasleiding. In vakjargon formuleren we dat als "gebouwgebonden gasleiding".
Home Werkgebied Diensten Contact Links Offerte Veel Gestelde Vragen Nieuwsberichten Klantenportal
  Actualiteiten